Jamaika Hakkında Turistik Bilgiler - Jamaika Tatili İçin Rehber Bilgiler - Jamaika'nın Gezilecek Yerleri

Jamaika'yı merak edenler, Jamaika'ya gitmek isteyenler için ideal bilgiler - Jamaika nasıl bir yer, Karayiplerin bu egzotik ülkesinde neler var.

Küba'nın 150 km. güneyinde konumlanan Jamaika, Karayipler'in en büyük üçüncü adası. Jamaika, adalara özgü kumsalı ve hindistancevizi ağaçlarıyla kıyılarını çevreleyen birbirinden güzel plajları, süper lüks resort otelleri, renkli gece hayatı ve her şeyi dahil ettikleri balayı paketleriyle balayı çiftlerinin gözdesi. Ayrıca serüven tadında bir tatil yapmak isteyenler için birçok aktiviteye olanak sağlayan olağanüstü bir doğaya sahip. Bob Marley'in ve reggae'nin vatanı olan ada, havadaki ritm ile yaşama sevincinin yakalandığı yer.

Jamaikalıların Dini ve Jamaika'da Dinleri merak ediyorsan Tıkla

Dört mevsim yazı yaşayan dünyanin ender güzelliklerinden Jamaika'ya Türkiye'den Londra ya da New York aktarmalı uçusla ulaşılıyor. Kristof Kolomb'un Amerika'ya ikinci seyahati sırasında keşfettiği ada, günümüzde Hollywood filmlerinin değişmez çekim mekanları arasında bulunuyor.
Doğal güzellikleri, plajları, tropik iklimi ve şelalelerinin yanı sıra Bob Marley Müzesi ile dünyanın her köşesinden turist akınına uğrayan Jamaika, 19. yüzyıl bahçecilik sanatının eşsiz örneği Devon House ile de büyük ilgi görüyor. Tropik dekorlar arasında sahil şeritlerini birbirinden ilginç Jamaika lokantaları süslüyor.

Negril Kiyilari
Gezilecek Yerleri
Jamaika’nın en gözde mekanları sahilleri! Keşfedilmeyi bekleyen dünyaca ünlü plajları arasında en popüler olanları Kuzey sahilinde sıralanmış. Negril’den Port Antonio’ya uzanan 7Mil Plajı ve beyaz kumsalıyla Montego Koyu’ndaki Doctor’s Cave Plajı restoranları, su sporları ve alışveriş alanları ile de ziyaret edilmeye değer mekanlar arasında yer alıyor. 7Mil Plajı en ünlü ve gün batımını izlemek için en güzel manzaraya sahip olan plaj Ocho Rios’ta da çok keyifle vakit geçirebileceğiniz plajlar mevcut. En ünlüleri, Turtle Plajı ve Mallard Plajı. James Bond Plajı da ünlü bir James Bond klasiği olan Dr.No burada çevrildiği için meşhur ajanın ismiyle adlandırılmış. Romantizm arayan balayı tatilcileri için Negril’den 1 saat uzaklıktaki Treasure Plajı yakınındaki Lover’s Leap de ideal bir yer.

Popular posts from this blog

Dominik Cumhuriyeti Nerede - Dominik Nerde - Dominik Ülkesi Hangi Kıtada

Küba Nerede - Küba Dünyanın Neresinde

Porto Riko Nerede - Porto Riko Nerde - Portoriko Hangi Kıtada

Popular posts from this blog

Karayipler Nerede - Karayip Adaları Neresi

Dominik Cumhuriyeti Nerede - Dominik Nerde - Dominik Ülkesi Hangi Kıtada

Küba Nerede - Küba Dünyanın Neresinde

Haiti Nerede - Haiti Nerde - Haiti Haritada Nerede - Haiti Dünya'nın Neresinde

Porto Riko Nerede - Porto Riko Nerde - Portoriko Hangi Kıtada

Jamaika Nerede - Jamaika Nerde - Jamaika Haritada Nerede - Jamaika Dünya'nın Neresinde

Aruba Nerede - Aruba Dünyanın Neresinde